TP-T:n 75 v. Juhlavuosi käyntiin kolmosessa

12.04.2022
Kuva: Anssi Takala
Kuva: Anssi Takala

Tänä vuonna 75 v. juhliaan viettävä Tampereen Peli-Toverit lähtee kauteen 2022 hyvistä asetelmista.

Viime kausi sujui valmentaja Janne Malmin metodeilla mainioisti ja lopputuloksena oli sarjassa hieno neljäs sija.

Tampere United hallitsi kautta, mutta esimerkiksi tiukat maalin tappiot muita kärkijoukkueita vastaan antavat viitteitä tulevasta iskukyvystä.

Positiivinen maalisuhde 42-31 on tietysti hyvä asia, ja kaudella 2022 varsinkin tuon jälkimmäisen lukeman parantaminen on varmasti yksi keskeisiä asioita.

Joa Haapalainen 8 maalia ja Amin Chouiab 7 maalia olivat ykköspyssyt viime kaudella ja molemmat pyssyttää kasseja myös tänä vuonna. Muutenkin joukkue on saatu pysymään hyvin kasassa, lähes kaikki viime vuoden runkopelaajista jatkaa ja muutamia uusiakin pelaajia on tullut.

Rinki on laaja ja taistelu pelipaikoista on kova mutta pitkän kauden aikana jokaisen panosta tarvitaan.

Tulleet:

Eetu Virtanen (Ilves-Kissat), Mikael Paajanen (Ilves-Kissat),Renne Virtanen(TPV), Jesse Pasanen(JyPS) ja Pietu Hiljanen(Espoon Tikka)

Lähteneet:

Otto Järvinen (TPV)

Sivussa opiskelujen vuoksi ainakin alkukauden:

Valtteri Sokura, Joona Mäkelä,Jussi Valkama ja Christian Sola

Harjoituskauden treenimatsit sujuivat nousujohteisesti:

TPV-TPT 7-1, TPT-FC Melody 3-2, TPT-ACE 4-2 ja TPT-TKT 6-2

Ennen kuin ensimmäistäkään sarja peliä on pelattu, niin sarjan kärkikolmikkoon somen syövereissä on ennakoitu olevan TPV, Haka-j ja NoPS. TP-T on veikkailtu sijoille 3-5.

Kun lähdetään analysoimaan TP-T:n tulevaa kautta esiin nousee 2. tekijää jotka voivat siivittää TPT:n sarjassa juhlavuonna jopa isoon yllätykseen.

1. VALMENTAJA => Hyvä joukkue koostuu yksilöistä jotka valmentaja saa pelaamaan yhteisen tavoitteen eteen. Joukkueen tulee ymmärtää että hyvät esitykset ottelusta toiseen on jatkumo jossa pelataan joukkueelle. Valmentaja on tämän kaiken ytimessä.

Malmi on saanut selkeästi joukkueelle kurinalaisuutta, yhtenäisyyttä sekä oman pelitapansa toteuttamisen ydin asiat selkeäksi. Viime kaudella otteet parani silmin nähden, jos sama suuntaus jatkuu, ja joukkue on sitoutunut sekä asenne kohdallaan joka pelissä, jälki tulee olemaan palkinnon arvoista.

2. ASENNE&MENTALITEETTI => Asenne ei tarkoita sitä että juostaan joka tilanteeseen päättömästi, vaan se on paljon enemmän. Asennetta on tukea, hidastaa, syöttää, juosta, taklata ja kaikki tuhat muuta asiaa joita on jo juniori iästä asti opittu, aina nöyrästi mutta jokainen kerta 100%.

Riittääkö asenne tehdä tiukoissa maalin peleissä perusasioita yliajan viimeiselle minuutille asti? Kestääkö luonne painaa loppuun asti 1-1 tilanteessa sarja jumboa vastaan? Nuo ovat niitä hetkiä joissa mitataan voittajan asennetta ja mentaliteettia. Noissa hetkissä erotellaan sarjakauden lopussa kuka on kenenkäkin edellä.

Asenne ja mentaliteetti tehdä perusduuni sellaisella palolla että perusasiasta muodostuu joukkueelle ylivoimatekijä on monen asian summa, ja juhlavuonna TP-T:n paitaa kantavalta odotetaan juuri tätä. Suurta sydäntä ja tinkimätöntä asennetta.

Näillä evästyksillä ja mietteillä juhlitaan TP-T kausi 2022 käyntiin huomenna keskiviikkona 13.4. klo.20.00 Kauppi 2.

Tervetuloa käynnistämään juhlavuosi voitolla.