Päävalmentaja Malmin haastattelu ennen Tampere United/2 peliä.

06.06.2024

Otimme TP-T:n päävalmentaja Janne Malmin haastatteluun treenien jälkeen keskiviikkona,kun joukkue valmistautui sunnuntaina 9.6. klo 16.00 Pyynikillä käytävään Tampere United/2 otteluun.
Ohessa Malmin mietteitä, kun kautta on pelattu jo tovi ja joukkueiden väliset voimasuhteet alkavat paljastua.

1.Sarjaa on pelattu nyt jo hetken aikaa, ja vaikka ottelumäärät on joukkueiden kesken poikkeaa toisistaan, niin miten näet tämän hetkisen tilanteen? Onko kenties joku joukkue yllättänyt positiivisesti/negatiivisesti.

Sarja on hyvä tasoinen ja sen mitä eri joukkueiden pelejä nähnyt niin kyllä tässä sarjassa saa jokaiseen peliin valmistautua hyvin. Mikäli lähdet pelaileen otteluita niin kyllä se sitten tulostaululla näkyy.

Ehkä juuri se sarjan hyvä taso on ollut isoin yllätys. Mikä hienointa niin positiivinen sellainen.

Hienoa että Tamu2 ja Ylöjärvi United korkealla sarjataulukossa ja se toki heidän tavoitteensa varmasti on ollutkin. Meillä ollut nyt pelejä 3 ja kovalla tasolla pitää tulevat ottelut pelata että pysytään kärkinelikon vauhdissa mukana.

2.Miten koet TP-T:n ensimmäisten kolmen ottelujen saldon pelillisesti?

Kolmen ensimmäisen pelin saldot voitto, tappio ja tasapeli. Kahdessa ensimmäisessä pelissä oli vähän aaltoilua pelin sisällä ja Ylöjärvi tappiossakin oli omat mahdollisuudet voittoon mutta peli kääntyi heille. Haka peliin saatiin nostettua intensiteettiä ja peli parani kahdesta ensimmäisestä.

3.Miten joukkue on valmistautunut tähän paikallisotteluun?

Tamu2 peliin valmistautuminen on sujunut hyvin ja ehkä vähän väärin sanoa että tähän peliin kun kyllä me kaikkiin otteluihin ja vastustajiin valmistaudutaan niin hyvin kuin pystymme huomioiden juuri sen hetkisen vastustajan.

4.Onko valmistautumisessa ollut jotain erityistä?

Meillä oli ennen Tamu2 peliä kahden viikon tauko peleistä ja harjoituksissa nostettiin intensiteettiä huomattavasti. Pyrittiin nostamaan harjoitukset kaikilla osa-alueilla kovemmiksi rasittavuudellaan ja tempollaan. Saatiin hyvin harjoitukset lähelle pelisuoritusta ja näin pelaajan siirtyminen pelin vaatimuksiin on helpompaa.

5.Miten näet vastustajajoukkueen? Mitkä ovat heidän vahvuutensa ja heikkoutensa?

Tamu2 on sarjassa toisena ja itseluottamus omaan tekemiseen korkealla. Lähdetään nyt tässä altavastaajana peliin ja koitetaan omalla tekemisellä lyödä kapuloita rattaisiin.

6.Miten aiotte hyödyntää omia vahvuuksianne tässä ottelussa?

Me pelataan omaa peliämme ja haetaan tulosta ottelusta sitä kautta. En tässä nyt vahvuuksiamme erikseen mainitse. Kaikki paikanpäälle katsomaan sunnuntaina ja toteamaan kumpi on vahvempi.

7.Onko joukkueessa loukkaantumisia tai pelikieltoja, jotka vaikuttavat kokoonpanoon?

Kuuselan Elias on vielä toipumassa pienestä loukkaantumisesta ja Fysiot työskentelee päivittäin että hänet saisimme pelikuntoon. Muuten joukkueen tilanne on hyvä. Myös Maalivahti osastolla Joonas Kontkanen on polvivamman vuoksi sivussa jonkun aikaa.

8.Voimmeko odottaa muutoksia taktiikoissa tai pelisuunnitelmassa tätä ottelua varten?

Ei sen suuremmin. Pyynikin postimerkki nyt aina tuo oman lisämausteensa pelaamiseen.

9.Onko teillä erityisiä tapoja, joilla viritätte joukkueen oikeaan mielentilaan ennen ottelua?

Kyllä me on aina ennen sunnuntain pelejä käyty Rosendahlin rannassa porukalla uimassa ja siitä sitten siirrytty yhteishenkeä nostamaan Rajaportin saunalle.

10.Miten arvioitte joukkueen kehitystä kauden aikana tähän mennessä?

Nousujohteisesti tässä nyt on menty niin harjoituksissa kuin peleissä ja sitä tekemisen tasoa me pyrimme jatkossakin ylläpitämään.

11.Miten tärkeänä pidätte paikallisottelun voittoa suhteessa kauden muihin otteluihin?

Ei minkäänlaista erityistä painoarvoa, iso osa lohkon joukkueista on Tampereelta joten kaikki ottelut pyritään voittamaan oli paikallisottelu tai vierasottelu.