Otteluennakko 11.7.

10.07.2020

⚽️TPT - Tampere United⚽️
Aurinkoinen ja pilvetön taivas, +20 lämmintä tilattuna 🌞. Näissä toivotuissa olosuhteissa kohtaa tulevana lauantaina 11.7 Pyynikillä klo 17.00 kaksi manselaisjoukkuetta. Molemmilla on vielä yläloppusarja mielessä, eli elintärkeitä pisteitä siis jaetaan.
TPT:n alku kolmosessa on ollut kaksijakoinen, ensin JanPa vieraili Lamminpäässä, ja hyvin nopeasti JanPa meni 0-3 johtoon. TPT aloitti pelaamisen vasta kun joutui vajaalle. Se ei kuitenkaan riittänyt vaan JanPa vei yllätyspisteet mukanaan. Seuraavassa ottelussa TPT palasi omalle tasolleen ja voitti TKT:n puhtaasti 3-0. NoPS-peliin lähdettiin positiivisin mielin, mutta hyvin kauden aloittanut NoPS näytti vahvuutensa.
TamU-peliin palaa kokoonpanoon ainakin Miska Jurva ja Samuel Bashmakov, Ville Hakola on edelleen sairastuvalla, mutta muita poissaoloja ei ainakaan tällä hetkellä ole tiedossa.

TamU:n alkukausi on ollut tahmainen vaikkakin pellillisesti on näyttänyt suhteellisen hyvältä. Jalkapallo on kuitenkin maalintekopeli eikä pelkkä pallonhallinta aina tuota toivottua lopputulosta. TKT-pelissä TamU loi paikkoja hyvin, mutta joukkuetta näyttää vaivaavan rimakauhu ihan viimeisen niitin iskemisessä. Toivotaan että hanat aukevat TPT-pelin jälkeen ja TamUkin pääsee yläloppusarjaan.
Pelin kulku on todennäköisesti seuraava: TamU pitää palloa enemmän ja TPT iskee vastahyökkäyksistä. Tämä asetelma sopii Amurin Arsenaalille hyvin.
Yksittäisistä pelaajista Emenike on potentiaalisen vaarallinen, nopea ja vahva, mutta ilmeisesti laidassa pelaaminen ei ole ihan ominta aluetta koska tekee välillä kummallisia ratkaisuja ja maalintekoyrityksiä toivottomista paikoista. Hänet kannattaisi yrittää pitää laidalla ja ohjata kulmaan, ettei päästä vasuria vetopaikkaan. Laitapuolustaja tarvitsee kuitenkin hyvän tuen taustalle, koska vauhtiin päästessään on todella iso uhka. Jos kaikki palaset hänellä loksahtaa jossain kohtaa paikoilleen, on Emenikestä paljon iloa tulevaisuudessa TamU-faneille. Toivottavasti ei vielä tulevana lauantaina.
Kostiainen näytti että kliininen viimeistely onnistuu, mutta TPT:ssäkin pelannut kärki joutui tekemän maalin selkä maaliin päin kääntölaukauksella. Tämä kertoo paljon hyökkääjän valtavasta palosta tehdä maaleja, mutta toisaalta myös tyytymättömyydestä ruokintaan. TPT:n keskuspuolustuksella on vielä muistissa Roopen ominaisuudet, joten tarkkana pitää olla!
Tästä päästääkin TamUn ehkä heikoimpaan osa-alueeseen eli keskikenttään. Puolustussuuntaan keskikentän keskusta on työteliäs, mutta pallollisena keskikentän luovuus hyökkäyssuuntaan on vähän heikompaa.
Emeniken lisäksi toisella laidalla viilettävä Belbachir on suhteellisen nopea ja taitava, mutta järkevällä puolustamisella ja ennakoinnilla hänet on mahdollista pitää kurissa.

TPT:n avaimet voittoon on usko omaan pelisysteemiin, järki ja maltti, joukkueena pelaaminen ylös ja alaspäin sekä vastaiskut. Avainroolissa on keksikentän keskusta ja laidat, nuoriso-osastolta siis kaivataan nyt extra onnistumista.
Taustatiimissä on tehty hartiavoimin töitä, jotta päivästä tulisi ikimuistoinen niin faneille, pelaajille kuin yhteistyökumppaneillekin. 80-hengen VIP-tilat ovat melkein loppuunmyytynä ja kun tärkeistä pisteistä pelataan paikallistaisto, on yleisöäkin odotettavissa katsomoon.

TamU:n pelejä on mukava ollut käydä katsomassa, palvelut toimii ja fiilis on katossa. Tampere Unitedin fanit ovat se mistä jalkapallossa on puhtaimmillaan kyse, vankkaa ja pyyteetöntä kannustamista silloinkin kun on tahmaista. Voi vain unelmoida miltä tuntuu olla kentällä kun katsomossakin tulee jo pelkästä seuraamisesta hieno tunne. Se tunnelataus minkä he peleihin luovat on varmasti kova kimmoke myös vastustajille, koska harvemmin kolmosen tasolla pääse maistelemaan lähes liigatason tunnelmaa.
Kannustaminen ja käyttäytyminen kentän laidalla, sekä ulkopuolella pelin jälkeenkin jälkipeleissä on ihailtavaa. 10/10 heille! 👏👏👏
Odotettavissa on siis todella vauhdikas ja jännittävä paikallistaistelu koska molemmat joukkueet janoavat varmasti vain voittoa. Lopputulosveikkaus 2-1. 💪