Kolmosen kausiennakko(napsauta uutiseen)

14.06.2020

Kolmosen kausi 2020 on osalta joukkueilta jo käynnistynyt, mutta Amurin arsenaalin osalta avausottelu pelataan tulevana keskiviikkona. 

TP-T:n osalta talven/kevään harjoitusottelut on sujuneet mallikkaasti ja matkalla on kaatunut mm.Tampere United ja NoPS.

Korona tauon jälkeen 1-1 tasapeli Ilves-Kissoja vastaan, sekä 3-2 voitto ACE:sta olivat hyvä osoitus siitä että alkutalven tulokset eivät olleet sattumaa. Joukkueen runko on säilynyt hyvin kasassa ja muutama uusi mielenkiintoinen nimi on tullut myös lisää.

Tuleva kausi on sikäli poikkeuksellinen että se pelataan ensin yksinkertaisena sarjana ja sen jälkeen on ylä-ja alaloppusarjat, eli TP-T:n tavoitteena  on selkeästi ylempi loppusarja ja syksyksi kovemmat koitoksi.

Sarjan kärkeen povataan useimmissa arvioissa Tampere Unitedia ja Ilves-Kissoja, ja varmastikin aivan syystäkin. Lauantain 13.6 peli kuitenkin osoitti että molemmilla joukkueilla on omat heikkoutensa, joten oikealla asenteella ja älykkäällä pelillä molemmat on lyötävissä.

Päävalmentaja Harri Sola tuntuu olevan suhteellisen tyytyväinen joukkueeseen ja siihen asenteeseen ja työhön mitä harjoituskaudella on tehty. 

Alla päävalmentaja Harri Solan mietteitä ennen kauden avausta.

Kauden avaus lähestyy, millä mielillä tulevaan kauteen?

Luottavaisella ja positiivisella mielellä. Joukkue vaikuttaa hyvältä, muutama uusi pelaaja on tullut mukaan ja tuonut mukanaan positiivista energiaa koko joukkueelle. Viime kauden joukkue on pysynyt hyvin kasassa eli odotukset ovat korkealla, yläloppusarjassa.

Joukkueen harjoituspelit on tuloksellisesti sujuneet hyvin, onko tulokset suhteessa haluttuun pelitapaan ja asioihin joita haluat nähdä kentällä? Minkälaista futista on lupa odottaa TP-T:ltä kaudella 2020?

Harjoituskauden pelit ovat olleet odotettu ja positiivinen signaali joukkueen tekemästä työstä ja pelitavan omaksumisesta.

Viime kaudella sarjan kolmen kärjen kanssa tilastot 2-26, 1p, miten tämä korjataan tänä vuonna?

Panostamalla siihen, että hyökkäys alkaa jo puolustuspäästä.

Joukkueen vahvuudet ja heikkoudet valmentajan silmin?

Erityisenä vahvuutena on joukkuehenki. Lisäksi nopeat ja työteliäät laitalinkit.

Heikkoutena voisi mainita joukkueen loukkaantumisherkkyyden.

Missä asioissa joukkueen yksilöiden pitäisi vielä kehittyä?

Omaehtoisessa kehonhuollossa

Miten muuten näet pelaajien asenne ja tahtopuolen ?

Asenne on selkeästi kovempi kuin edellisillä kausilla ja tämä näkyy myös tekemisessä

Onko odotettavissa uusia "läpimurtoja" joukkueen avainpelaajistoon?

Nuoriso-osastolta: Aaltio-Nummela-Sola odotan selkeää esiinnousua

Vastustajat, sarjassa on ennalta muutamia todella kovia vahvistuksia saanut joukkue, mutta antaako se vain lisäkipinää pelaajille vai onko sillä vaikutusta? Miten arvioisit voimasuhteita eri joukkueiden välillä?

Kyllä, sarjassa on selkeästi muutama ennakkosuosikki nousukarsintoihin. Tämä todellakin antaa meille lisäkipinää sekä päivittäiseen tekemiseen että itse otteluihin. Koen, että olemme tänäkin vuonna häiriötekijä ennakkosuosikkien nousuhaaveissa.

Avausvastustajana keskiviikkona JanPa, minkälainen peli on odotettavissa?

Hankala peli tiedossa poikkeuksellisen kevään jälkeen. Pelituntuma ei ole ainakaan meillä paras mahdollinen. Toivottavasti näemme energistä ja iloista jalkapalloa.

Veikkaus sarjan kolmen kärjestä?

Ilves-Kissat, Tampere United, TP-T

Kaljaveto SoMe tiimin kanssa kauden avauspeliin, maalintekijät?

Harri Solan vastaus : Joonas Tomas (2), Jan Kulokorpi (1), Lassi Nummela (1)= 4 yht

SoMetiimi: Jan Kulokorpi (2), Samuel Bashmakov (1),Ahmed Sarmad Jalil(1), Jussi Aaltio (1), Sola (1) = 6 yht

TP-T:n tavoite kaudella 2020?

Yläloppusarja

Loppuun muistutetaan että futis on parasta paikan päällä joten tervetuloa kannustamaan ja nauttimaan kesästä.