Kausiennakko 2024 - Karjuuko Amurin tiikeri ?

30.04.2024

TPT KAUSIENNAKKO 2024

Kausi 2024 käynnistyy TP-T:n osalta to 2.5. Kaupissa kun vastaan asettuu TP-49 Toijalasta.

Ennen kauden alkua otetaan pieni vilkaisu kausiennakon muodossa, että minkälaisissa tunnelmissa ja minkälaisista lähtökohdista matka alkaa.

Viime kauden sijoitus oli tyydyttävä, hardcore faneille ehkä jopa lievä pettymys. Otteet saattoi vaihdella jopa kesken ottelun, erinomaisesta epätoivoiseen. Siinä onkin varmasti suurin kehityskohta tulevalle kaudelle.

Sarjan kärkipää on hyvänä päivänä todella tasainen, se kuka onnistuu välttämään nuo huonot päivät ja pystyy tasaisen varmaan suoritukseen pelista toiseen tulee olemaan kauden päätyttyä korkeimmalla.

Ennakkokaavailussa viime vuosien perusteella sarjan ennakkosuosikiksi voisi nimetä suoraan NoPSin, jonka erinomainen juniorityö luo hyvää pohjaa myös tulevaisuudelle. Haastajiksi nousevat Haka-j, tietysti TP-T ja Tampere United/2 joka varmasti nostaa tasoaan edellisvuodesta nuorentuneella joukkueella.

Näiden neljän perässä onkin sitten useampia joukkueita, jotka voivat hyvänä päivänä sotkea ihan kenen tahansa pakkaa, varsinkin kotipeleissä ja keskikesällä lomien aikana.

Mitään merkittäviä pelaajasiirtoja tai voimasuhteiden muutoksia ei kolmosen lohkossa ole ainakaan toistaiseksi tiedossa, joten aselmat kauteen on lähes ennallaan viime kaudesta.

Harjoituskausi TP-T:llä sujui nousu johteisesti, mutta missään nimessä palikat eivät ole vielä kohdallaan ja parempaan pitää vielä pystyä, että sijoitus on kauden lopputtua edes tyydyttävä.

Päävalmentaja Janne Malmi on tänä vuonna ollut mukana harjoitus kaudesta alusta asti, joten siinä suhteessa lähtökohdat viime kauteen verrattuna ovat varmasti hieman helpommat. Joukkueen sisällä tuntuu olevan hyvä henki ja kilpailupelipaikoista kovaa mutta rehtiä.

TP-T lähtee kauteen hieman uudistuneella miehistöllä. Kissoista saapui peräti kolme miestä kun Juho Ihalainen, Elias Kuusela ja Tuomas Karjanlahti liittyvät joukkoon.'

Keskikentän Juho ja Elias tuovat kovaa rutiinia, kokemusta, taitoa ja toivottavasti juuri tuota tasaisuutta myös noihin hankaliin peleihin.

Kokenut Tuomas Karjanlahti täydentää entisestään kovaa maalivahti osastoa, kun Tuomas Mäkinen ja Joonas Kontkanen jatkaa seurassa, heistä valmentaja voi heittää kentällä kenetkä vaan ja taso ei juurikaan heittele.

Puolustuslinjasta löytyy tuttuja miehiä Sokura, Aaltio, Juhola, Jokinen, Sainio, Rajala, Hiljanen, Bashmakov ja ainut uusi tulija onkin Elias Koskela (Virkiä), Bashmakovin ja Jokisen johdolla viime vuoden päästettyjen maalien saldoa aiotaan nyt tiputtaa rutkasti alaspäin. Myös hyökkäyssuuntaan odotetaan puolutuslinjalta paljon nousuja ja rohkeita ratkaisuja.

Keskikenttä näyttää tällä hetkellä erittäin hyvältä, kilpailu pelipaikoista on todella kovaa. Hannula, Ihalainen, Kuusela, Jaakkola, Lahdenpohja, Kulokorpi on saanut haastajaksi Niko Öhmanin (TKT), ja nuoriso-osastolta 17.v Miska Vuorelakin saattaa jo kauden aikana päästä debytoimaan kolmosessa. Keskikenttä kestää siis vertailun minkä tahansa lohkon joukkueen kanssa, joten odotukset keskustaan on kovat.

Hyökkäysosastolla maaleja odotetaan perinteiseen tapaan Riponiemeltä, Chouaibilta, Nauskalta, Virtaselta ja Ridelliltä. Ja mustana hevosena odotellaan nuorta Eeli Virtaa, jonka kautta häiritsee varusmiespalvelu.

Farmisopimus viime vuonna P20 ykköstä pelanneen TamFun kanssa (aloittaa miesten sarjojen pelit kutosesta), mahdollistaa laajalle pelaajaringille peliaikaa, tuntuman ylläpitämistä sekä omalta osaltaa auttaa koko joukkueen iskukykyyn pitkän kauden aikana. Yhteistyön tavoitteena on myös kasvattaa nuoria pelaajia edustuksen rinkiin lähivuosien aikana.

TP-T:ltä siis on lupa odottaa tällä kaudella tasaimpia otteita, vähemmän päästettyjä maaleja, agressiivistä prässiä ja paljon kauniita maaleja. Noilla eväillä kauden päättyessä voi sijoitus olla hyvinkin korkealla sarjataulukossa.

Karjuuko Amurin tiikeri tänä vuonna kärkitaisteluun? Vai tuleeko kaudesta kissamaista kehräystä?
Sen näkee parhaiten paikan päällä, ruohon vihertäessä, makkaran tuoksuessa tuulessa ja auringon lämmittäessä, siellä missä missä jalkapallo on aidoimmillaan eli Lamminpään Wembleyllä!!!

Tervetuloa katsomaan otteluita ja muistakaa ostaa kannatuskausikortteja!!!!

PÄÄVALMENTAJA JANNE MALMIN HAASTATTELU:

 • MITEN VALMISTAUTUMINEN KAUTEEN ON MENNYT? ONKO JOTAIN EROA ESIMERKIKSI VIIME KAUTEEN VALMISTAUTUMISEEN?
 • Tammikuussa aloitettiin joukkueharjoittelu Pirkkahallissa 1 krt /vko. Reeneissä pääpaino oli vain pallo tatsin palauttaminen ja kuntopohjan parantaminen. Maaliskuun lopulla ruvettiin reenaan 2 krt / vko kun siirryttiin Kauppiin ulkokentille ja kuten yllä näkyy niin reenimäärät on aika pienet, joten pelaajien omalla vastuulla on ollut kuntopohjan hankkiminen omatoimisilla harjoituksilla. Harjoituskaudella pelattiin reenipelit, RiPS, Ace, Loiske, PP-70 ja tuloksella ei ollut väliä, vaan mentaliteettina oli "pelaamalla kuntoon". RiPS peli oli näistä ainoa tappio ja muut ottelut voitimme. Joukkueen pelitapaa on päästy harjoittelemaan näissä otteluissa ja välillä suoritettu hyvin / välillä vähän heikommin, joten tekemistä tälläkin osastolla piisaa. Hyvä niin koska tästä meidän peli tulee kehittymään ja pelitapa on sellainen jota näillä toistomäärillä pystytään hyvin toteuttaan. Viime kaudella joukkue päästi yli 60 maalia 22 pelissä ja tämä lukema on saatava tippumaan 20 maalin pintaan.
 • MINKÄLAISTA JALKAPALLOA TP-T PELAA KAUDELLA 2024?
 • TPT pelaa hyökkäävää jalkapalloa ja meillä on suotavaa olla taiteilija. Toki sitten ärjyn myös puolustamisesta tarvittaessa.
 • JOUKKUEESEEN ON SAAPUNUT MUUTAMIA UUSIA PELAAJIA, MINKÄLAISIA PELIMIEHIÄ ON KYSEESSÄ?
 • Joukkueeseen tulleet kokeneemmat pelaajat on Tampereen jalkapallopiireissä tunnettuja pelaajia ja ovat pelanneet viime kaudella ylemmillä sarjatasoilla.
 • JOUKKUEENRUNKO ON OLLUT PITKÄÄN JO KASASSA JA TUNTEVAT HYVIN TOISENSA, MUTTA ONKO JOTAIN KONSTEJA TAI METODEJA MILLÄ VANHASTA RUNGOSTA SAADAAN PELIKENTÄLLÄ IRTI VIELÄKIN ENEMMÄN?
 • Joukkueen vanhasta rungosta ei sinänsä tarvi saada revittyä enempää irti. Nuo on niin kokeneita että kunhan saadaan tasaista suorittamista niin hyvä tulee.
 • VIIME KAUDEN TÄRKEIMMÄT OPIT? MITÄ PITÄÄ PARANTAA?
 • Tasaisuus, oman pään puolustaminen.
 • MITEN NÄET KAUDEN 2024 ASELTELMAT LOHKOSSA? PAHIMMAT VASTUSTAJAT?
 • Lohkon kärkisijoille asettelen Nopsin ja sitten tulee tasaisempi joukkio, jossa se kuka suorittaa tasaisemmin on korkeimmilla positioilla. Tähän osastoon luen meidätkin.

 • JOS SINUN PITÄISI NIMETÄ KAUDEN 2024? Ketä nämä olisi?
 • Työjuhta? => Tomi Ylinen.. Eiku Kalevi onkin Tpv:ssä joten sanotaan Juho "Kante" Ihalainen.
 • Pelaaja jota seurata? => Juha Jokinen ja Teemu Hannula
 • Maalitykki? => Iiro Riponiemi
 • Nais fanien suosikki => Amin Chouaib
 • Mies fanien suosikki => Löytyy penkin takaa eli Juho Merto

 • TERVEISET TÄMÄN KAUSIENNAKON LUKIJOILLE
 • Tervetuloa kaudella katsomaan TPT otteluita, Lamminpäässä grilli on kuumana😀 ja verkot tötteröllä.
 • TP-T sijoitus kaudella 2024
 • 1.

Tilaa TP-T:n kannatuskausikortti oheisella lomakkeella, saat maksuohjeet joko MobilePaylle tai tilinumeron. Anna yhteystietosi, joko sähköposti tai puhelinnumero. Kortin voit ostaa peleissä myös paikan päältä joukkueenjohdolta tai kysellä lisää pelaajilta.